Gerard van Rixel

Vernoemd naar de 1ste generatie, kind van de 2de generatie en nooit gedacht dat ik de 3de generatie van Rixel in de Drukkerij zou zijn, maar hier ben ik dan.

Na het VWO in Driehuis begon het grafisch te kriebelen en heb ik toch de Grafisch Management Opleiding in Tilburg gedaan i.p.v. de Sportacademie. Wat sporten betreft heb ik het bij voetbal gehouden, bij VV IJmuiden in de aanval en tegenwoordig ook karate.

Sinds 1995 ben ik werkzaam in de Grafische industrie. Al die jaren, tot 2006, bij Boom Planeta in Haarlem en nog altijd zonder ambitie voor het familiebedrijf. Echter des te meer invloed ik op het beleid kreeg des te meer invloed ik ook wilde hebben. Geen overkoepelende groepen of investeerders die beperkingen opleggen, maar zelfstandig ondernemen! En plots zag ik de schoonheid van onze drukkerij, al 70 jaar zelfstandig in een turbulente markt en een begrip in IJmuiden en omgeving.

Sinds 2006 ben ik mede aandeelhouder van Van Rixel en steeds meer het gezicht naar buiten. En met de kennis van de vorige 2 generaties gaan we met vernieuwd elan op weg naar het 100 jarig bestaan, naar misschien wel een 4de generatie!